Over ons

Leswerk is in 2016 ontstaan door het samengaan van twee vervangingsorganisaties, het Centrum Personeelsvoorziening West-Brabant (CPV) en Matchpoint. De twee vervangingsorganisaties werkten tot die tijd naast elkaar. Door de krachten te bundelen streeft Leswerk naar een slagvaardige organisatie die beter om kan gaan met de uitdagingen die de Wet Werk en Zekerheid biedt. Daarnaast vragen de tekorten in het onderwijs ook om een goede samenwerking van de besturen in het primair onderwijs. Inmiddels werkt Leswerk voor 16 schoolbesturen in het primair onderwijs regio West-Brabant.

Het team van het Leswerk bestaat uit een coördinator en vier planners. De coördinator stuurt het team aan. De planners zijn ieder verantwoordelijk voor het invullen van vervangingsaanvragen van een eigen aantal besturen. Daarnaast verwerken de planners de persoonlijke gegevens en verzoeken van vervangers. De planners zijn contactpersoon voor schooldirecteuren en vervangers bij alle praktische zaken rondom de vervangingen.

Wil je ook gaan invallen voor één of meerdere van onze scholen? Vul dan het formulier in via deze website en de coördinator neemt binnen 2 werkdagen contact met je op.

Werkwijze

Leswerk maakt gebruik van een online vervangingssysteem, de Vabo. De scholen vragen via dit systeem vervanging aan voor een afwezige leerkracht, onderwijsassistent of leraarondersteuner. De planner maakt met behulp van de Vabo een match met de ingeschreven en beschikbare vervangers. Vervangers houden via de Vabo zelf hun agenda bij. Het online vervangingssysteem is efficiënt en zeer gebruiksvriendelijk. Meer weten? Mail naar info@leswerk.net en de coördinator neemt binnen 2 werkdagen contact met je op.

Ga naar Vabo

Schrijf je in voor gratis nascholing!

‘Ik sta al jaren voor de klas
maar ik ben nooit uitgeleerd!’

Aanmelden
Vabo - Vervangings Administratie Basis Onderwijs

De Vabo is het systeem waarmee de vervanging door de school wordt aangevraagd en de vervanger wordt gepland.

Inloggen