Veelgestelde vragen

Welkom bij Leswerk! Omdat we regelmatig vragen krijgen over het invallen via Leswerk, hebben we alle informatie voor je gebundeld op deze pagina (FAQ). Lees deze informatie eerst goed door, voor je ons mailt met een vraag. Leswerk bemiddelt alleen tussen de aangesloten scholen en ingeschreven vervangers en er is geen administratiekantoor. Daarom kunnen we sommige vragen (met name salaris-gerelateerde vragen) niet beantwoorden

Je hebt recht op reiskostenvergoeding vanaf 7,1 km enkele reisafstand woon- werk verkeer (huis-school), berekend volgens de snelste route via ANWB-routeplanner, ongeacht het vervoersmiddel dat wordt gebruikt (CAO PO art 7.3). Uitbetaling van reiskosten staan op je salarisstrook. TIP: zorg dat je altijd een aantal kopieën van reiskostendeclaratieformulieren bij je hebt, zodat je bij spoedopdrachten deze meteen kunt laten ondertekenen door (de directeur van) de school.


Werkwijze Dyade: Voor het indienen van reiskostendeclaraties voor woon-werkverkeer staan 2 soorten formulieren op www.dyade.nl. Kijk bij bedrijfsvoering > personele dienstverlening > formulieren personeel > declaratie reiskosten woon-werkverkeer PO incidenteel. Op dit formulier kun je per maand aangeven welke dagen je hebt gewerkt. Het formulier kun je maximaal per halfjaar indienen. Het formulier dient namens het bevoegd gezag van de school/ het bestuur voor akkoord te worden getekend.


Werkwijze Borgesius: Vraag aan de directeur om een declaratieformulier voor de reiskosten. Na het invullen van het formulier kan je dit afgeven bij de schooldirecteur of naar het kantoor van Borgesius sturen. Werkwijze overige: Vraag aan de directeur om een declaratieformulier voor de reiskosten en laat dit door hem/ haar ondertekenen.

Voor vervangers gelden dezelfde salarisregels als voor vaste medewerkers. Salaris wordt niet bepaald door een vaste of tijdelijke benoeming, maar is afhankelijk van relevante werkervaring die vooraf gaat aan de benoeming. Salariëring is een afspraak tussen jou en het bestuur waar je werkt of gaat werken. Neem bij vragen altijd contact met hen op. Leswerk is geen werkgever en kan je dan ook niet verder helpen met alle vragen rondom salariëring of arbeidsvoorwaarden.

Let op; werk je voor meerdere schoolbesturen? Slechts bij 1 werkgever kun je de loonheffingskorting laten toepassen. Denk hier vooraf over na, gebruikelijk is om bij de werkgever/het schoolbestuur waar je het meeste werkt, de loonheffingskorting te laten verrekenen.

Als je gaat invallen moet je in het bezit zijn van een geldige VOG. Deze kun je rechtstreeks aanvragen bij Leswerk (via vog@leswerk.net). Maar meestal ontvang je van ons automatisch een mail als er een nieuwe VOG nodig is of als je je bij ons hebt ingeschreven. Na ontvangst van je VOG kun je jouw VOG in .PDF formaat (dit is heel belangrijk, alle andere extensies mogen we niet accepteren) naar vog@leswerk.net mailen. Zodra jouw VOG gekoppeld is kan je worden ingezet.

De VOG staat op naam van het LPS bestuur, ook de vergoeding loopt via LPS. De VOG is voor alle Leswerk besturen geldig!

Zonder geldige VOG kan je NIET worden ingezet. De VOG is een half jaar geldig. Zodra deze bijna is verlopen ontvang je van ons een aanvraag voor een nieuwe VOG. De kosten kun je bij ons declareren, dit dien je wel altijd zelf aan te vragen door een mailtje te zenden met je naam en bankrekeningnummer.

VOG / Declaratie VOG aanvragen

Informatie voor vervangers

Schrijf je in voor gratis nascholing!

‘Ik sta al jaren voor de klas
maar ik ben nooit uitgeleerd!’

Aanmelden
Vabo - Vervangings Administratie Basis Onderwijs

De Vabo is het systeem waarmee de vervanging door de school wordt aangevraagd en de vervanger wordt gepland.

Inloggen