Vul de vragenlijst in
Terug

Vul de vragenlijst in

26-06-2017, 13:05

Ben jij afgestudeerd aan de PABO in de periode 2010 – 2017?

En wil je een bijdrage leveren aan het onderzoek over uitval van startende leerkrachten in de eerste vijf jaar? Vul dan de vragenlijst in

Een bericht van Sophie Hoefnagel, derdejaars studente Onderwijskunde aan de UvA:

PABO als voorbereiding op het brede beroep van de leerkracht:

De uitval van startende leerkrachten tijdens de eerste vijf jaar van hun carrière is nog altijd maar liefst 25%. De match tussen de verwachtingen van een startende leerkracht en wat een school biedt, kan dus beter. Eenmaal werkend in de basisschool gaat het niet meer alleen om de lespraktijk, maar ook om werkomgeving. Zowel de structuur als cultuur van een basisschool maken verschil, weten we uit onderzoek…

Maar wat leer je daarover in je opleiding? Hoe worden beginnende leerkrachten voorbereid op het schoolse leven in brede zin? Wat leer jij tijdens je opleiding over jouw niet-lesgebonden verantwoordelijkheden en taken? Besteed de Pabo aandacht aan wat je mag verwachten van de schoolorganisatie en de schoolleider? En hoe jij binnen de schoolorganisatie een actieve rol kunt aannemen en voor jezelf kan opkomen? Wat collegialiteit is en hoe een goede samenwerking tot stand komt? Leer je ook dat scholen verschillen en hoe jij kan zorgen dat je gaat werken op een school die bij jou past?

Ben jij afgestudeerd aan de PABO in de periode 2010 – 2017? Werk je als leerkracht, of niet (meer)? Overweeg je te stoppen of juist niet?

We vragen ons af hoe je terugkijkt op deze aspecten van je opleiding en hopen dat je een bijdrage wilt leveren aan dit onderzoek door het invullen van deze vragenlijst (het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 minuten)

Klik hier voor de vragenlijst

(let op, je wordt doorverwezen naar een externe pagina)

Je deelname wordt ten zeerste gewaardeerd. Bij voorbaat dank!

Met vriendelijke groet,

Sophie Hoefnagel

sophiehoef@hotmail.com

Schrijf je in voor gratis nascholing!

‘Ik sta al jaren voor de klas
maar ik ben nooit uitgeleerd!’

Aanmelden