Artikel in BN deStem
Terug

Artikel in BN deStem

01-02-2018, 13:00

Op woensdag 31 januari heeft BN/deStem een artikel gewijd aan de griepgolf die op dit moment heerst en de gevolgen daarvan voor de vervangingen in het basisonderwijs.

Diverse schoolbesturen, aangesloten bij Leswerk, zijn voor dit artikel benaderd. De algehele tendens is dat de griepgolf (zoals ieder jaar) voor tekorten zorgt. Immers: er zijn meer zieke leerkrachten, maar ook meer zieke vervangers. We doen ons best om dit zo goed mogelijk op te vangen, maar kunnen niet ontkennen dat dit hard werken is en dat het vaker dan gewoonlijk niet lukt om vervangingsaanvragen in te vullen. De krapte op de arbeidsmarkt speelt daarbij ook een grote rol. Klik hier om het artikel te lezen.

Oproep: controleer je beschikbaarheid

Op dit moment is de vraag naar vervanging van zieke leerkrachten zo groot dat Leswerk niet alle aanvragen kan invullen. We doen dan ook een beroep op deeltijders en vervangers om zich flexibel op te stellen en waar mogelijk vaker te werken. We roepen alle vervangers op om hun beschikbaarheid in VABO nog eens na te gaan. Kan je je beschikbaarheid uitbreiden, of kan je dagen of dagdelen toevoegen? Geef dit dan aan in VABO.

Daarnaast zijn we op zoek naar nieuwe vervangers. We roepen leerkrachten voor het basisonderwijs én onderwijsassistenten op zich aan te melden. Ben je op zoek naar een tijdelijke baan of een deeltijdfunctie in het basisonderwijs? Lijkt het je leuk om kennis te maken met verschillende scholen en verschillende onderwijsconcepten? Meld je vandaag nog aan. De scholen en kinderen zitten om je te springen!

Schrijf je in voor gratis nascholing!

‘Ik sta al jaren voor de klas
maar ik ben nooit uitgeleerd!’

Aanmelden